?

Log in

 
 
24 September 2010 @ 03:36 pm
És akkor még mindig Kuroshitsuji...  
Na, mivel _nagyon_ benne vagyok a témában, elkezdtem kutakodni mindenféle Kuroshitsujis cucc és infó után a neten, és igazi kincsekre bukkantam. :D

Először is, maradjunk az animénél.
Nem is gondoltam volna, hogy mekkora bizniszt csinálnak ebből odaát. Van itt minden, Nintendo DS játéktól kezdve hardcore yaoi fan-made visual novelen keresztül a tokiói Kuroshitsuji ruhaboltban fellelhető kosztümökig mindent megkaphat az ember lánya - feltéve, ha van elég pénze hozzá.
Kezdjük akkor rögtön a Nintendo DS játékkal, mely a "Kuroshitsuji - Phantom & Ghost" névre hallgat.

     

Amennyire én néztem, maga a játék semmi extra, viszont legalább van hozzá hangjáték, amiben kb. negyed óra tömény Sebastian-szövegelést hallhatunk. Naná, hogy szemfüles fanok már ezt is kirippelték és feltették a netre, aki meg akarja hallgatni, annak itt a Nicovideo-s oldal. Ha valaki fel akarná használni az olyan unalomig ismételt Sebby-frázisokat, mint a "Yes, my Lord(o)" vagy az "Akuma de shitsuji desu kara" (mondjuk teszem azt, csengőhangnak), akkor ez a DS-kivonat tökéletes alap, hiszen nincs semmilyen zavaró háttérzaj.

Ugorjunk a fan-made "Kuroshitsuji doujin game"-re. Háááát na, orrvérzés garantált. A linkelt oldalról letölthetjük a játék free version-jét, ami természetesen csak apró ízelítő. Szerény személyem azonban sikeresen lekommandózta a full verzsönt is, akinek kell, küldön pü-t. :D Pár kép belőle, csak, hogy nagyjából lássa az ember, mire számítson:


Én szóltam! :D

Következő állomásunk Tokió, annak is Shinjuku negyede, ahol a Marui One ruhabolt-hálózat egyik üzletét teljes egészében ennek az animének szentelték. Ha bírja a pénztárcánk a borsos árat (egy komornyik-frakk kb 60.000 HUF!!), már indulhat is a Sebby-cosplay!


És egy kis cukiság a végére: szerintem nagyon cukin megcsinálták, nekem nagyon tetszett:Egyelőre ennyit az animéről.

Térjünk át a Kuroshitsuji Musical-re, mert ám olyan is van Nipponban!Szvsz elég gyengus lett. A dalok ugyan fülbemászóak lennének, viszont rettenetesen zavaró, hogy a színészek élőben énekelnek és mivel elég nehéz egyszerre ugrálni és szépen dalolni, hihetetlen módon hamis az egész. A másik zavaró tényező, hogy Seb alig vmivel magasabb Ciel-nél, plusz olyan kiherélt kappan hangja van, ami egyszerűen nálam nem fér bele a komornyik imidzsébe. Ami kicsit ellensúlyozza a dolgokat, az az, hogy igazi bishi-dömpinggel találjuk szemben magunkat, és a jelmezek is vérprofin vannak elkészítve és nagyon élethűre sikeredtek.
Pár shot a jelmezekről:

Sebby és Grell (az a srác übermegacuki!):Seb és a háttérben Bard:GRELLLLLLLL!Az Undertaker:Meirin:
A főszereplő, Matsushita Yuya elvileg eredetileg R'n'B énekes lenne... Helyes, helyes, de inkább pléjbekkelt volna...

Aki viszont a nagy meglepetés volt számomra, az a Grell-t játszó Uehara Takuya. Emlékszem, hogy már az Aquarian Age c. moziban is megakadt rajta a szemem, mert valami eszméletlenül helyes az a gyerek, és már akkor is feltűnt, hogy nekem kiköpött Akanishi-klónnak tűnt. Na de mikor megnéztem a musical backstage videóját, még inkább az volt az érzésem, hogy ez a srác tiszta Jin.

   

Szerintetek nem hasonlít?

Egyelőre ennyi, ha túlélem a hétvégét, mutatok még valami izgit, de ahhoz több riszörcs kell még. :D
 
 
Ezt hallgatom éppen: 【むっち】 え?あぁ、そう。歌ってみた
 
 
 
huge yellow fruitelasticbanana on September 24th, 2010 04:36 pm (UTC)
kyaaa Matsushita Yuya <3333
Szvsz ha valaki musical-színész, az akármit is csinál, tud jól énekelni. Aki erre nem képes, takarodjon a színpadról.
Kenzouken_zou_kun on October 3rd, 2010 07:05 am (UTC)
Na ez az, hogy ő NEM musical-színész. Az, hogy studióalbumot tud készíteni, még nem jelenti azt, hogy musicalben is tud énekelni. Szóval nekem csalódás volt....

Pedig a dalok nem volnának rosszak, csak rettentően idegesít, hogy hamis. Főleg a Grell & Seb duett (Red or Black c.). Na azt konkrétan nem bírtam végighallgatni, igazi ear!rape...
huge yellow fruitelasticbanana on October 3rd, 2010 08:54 am (UTC)
én eleve utálom azt, ha vmi közismert sztárt beraknak vmi musicalbe, mert már akkor látszik, h a nagy részük el fog vérezni, mert ott nem playbackelni kell és rendesen, élőben énekelni meg nem tudnak.
Yuya bishi meg szeretem egy számát, de kb. ennyi x'D
マルチ / Marcsika: [Stock] Yellow muffinmarcsi568 on September 24th, 2010 05:31 pm (UTC)
Takuyához nekem is volt szerencsém már XDD
Naaaagyon ráfüggtél a témára, de például ez a videó tényleg marha cuki :3
És khöm, bocsánat tegnap nem voltam elérhető, de akár mostanság, vagy hétvégén is kommunikálhatunk ^^
Kenzouken_zou_kun on October 3rd, 2010 07:06 am (UTC)
Naaaagyon ráfüggtem. :D

Egyébként túléltem a 7végét és a hetet is, majd írok mérüt és mesélek.
Ha ma leszel skype-on, beszélhetnénk. :D
gnes Mrtongnes Mrton on February 25th, 2012 04:10 pm (UTC)
Musical
Nem azért de a Yes my lordot nem is Yuya énekli de ezt igen http://www.youtube.com/watch?v=HNExxpQ1C5g&feature=related
Kenzou: Kame közeliken_zou_kun on February 25th, 2012 04:23 pm (UTC)
Re: Musical
Való igaz, hogy a 2. Kuro musicalben jobb volt a hangja és nem volt annyira zavaróan fals, mint az elsőben.

De attól még az elsőben is ő énekelt, úgyhogy a Yes my Lord is az övé... Nem tudom, honnan veszed, hogy azt nem ő énekelte.
http://en.wikipedia.org/wiki/Matsushita_Yuya#Stages