Kenzou (ken_zou_kun) wrote,
Kenzou
ken_zou_kun

  • Music:

Újabb vizsga letudva

Tegnap leszigorlatoztam pszichiátriából.

 

 

Az egész úgy kezdődött, hogy azt hittem, lesz rá tisztán 5 napom felkészülni (ami még így is elég kevés lett volna), de sajnos a diplomamunka-mizéria, az indexaláírás és egyéb marhaságok miatt csak 3 teljes napom maradt rá. És mivel ez a hét hivatalosan vizsgahét lenne a pszichiátrián (ami azt jelenti, hogy arra a hétre kötelesek minden napra vizsganapot kiírni), és ők csak egyetlen napot adtak meg ( a keddet), hát több csoporttársammal egyetemben arra gondoltunk, hogy meg kellene kérni őket, hogy csütörtökre rakjanak fel legalább még egy vizsganapot. Naná, hogy az volt a reakciójuk, hogy mit képzelünk, nincs több nap a hétre. Mire megemlítettük, hogy hát a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat szerint kötelességük lenne minden napot kiadni és mi csak 2-t kértünk, rendesen a képünkbe röhögtek, hogy a TVSZ az le van szarva. Mondom remek, rám kötelező érvényű, de ők bármit megengedhetnek maguknak… A legnagyobb problémám az volt, hogy ha esetleg megbukok, az 2 hét pótgyakorlatot jelent, amivel annyira kifutnék az időből, hogy lemaradnék az idei államvizsgáról és csak jövőre végezhetnék. És hát 96 tételre 3 nap az elég kevés, de nem tehettem mást, mint megfeszített tempóban végigtanulni azt a pár napot. Nem kívánom senkinek, nem aludtam, nem ettem, csak a bagót, de sikerült végigvenni az összes tételt.

Végülis 5öst kaptam, de elegem van már abból, hogy soha semmilyen vizsgára nincs hely, úgy kell ügyeskedni, machinálni, csereberélni egymás között az időpontokat, hogy úgy-ahogy jó legyen mindenkinek. Meg milyen alapon köteleznek engem a TVSZ betartására, ha ők maguk nagy ívben tesznek rá? Elegem van már ebből a retkes egyetemből, alig várom, hogy megszabaduljak tőle!

 

Egyébként vannak olyan marhaságok is a könyvben, hogy kínomban már csak röhögtem rajtuk. Eleve leszögezném, hogy én nem hiszek a pszichológia nagy részében, főleg a freudi és jungi elméletekben, belemagyarázásnak tartom őket. Sokkal bonyolultabb annál az emberi  lélek, mint hogy mindenkire egyaránt érvényes tételeket ki lehessen jelenteni róla. Ennélfogva én ugyanúgy nem hiszek semmilyen általánosító pszichológiai magyarázatban az elmebetegségeket illetően. Mindenkinek más miatt alakul ki az ilyesmi. Csak, hogy egy példát említsek: a könyv szerint a szerencsejáték-függőség azért alakul ki mindenkiben, mert az illetők (valamilyen gyerekkori trauma miatt) tudatalatt direkt veszíteni szeretnének, és azért nem hagyják abba, mert direkt bántani akarják saját magukat. Lehet, hogy csak én vagyok túl hülye hozzá, de az ilyesmi inkább egy szerencsétlen ördögi kör, eleinte csak a könnyű pénzszerzést látja benne az ember, azért kezdi el. Később meg, ha nyer akkor még többet akar, azért folytatja, ha meg veszít, akkor vissza akarja szerezni a pénzét, míg végül az előbbi 2 ok miatt nem tud leállni róla. Ez ilyen egyszerű, nem kell ebbe belemagyarázni semmilyen rossz gyerekkori élményt, rossz anya-gyerek kapcsolatot és mazochizmust. Az ilyesmi max. annyira illik rá mindenkire, mint a heti horoszkóp: van, akinél bejön, de nagy általánosságban nem igaz.

 

Mindegy, a lényeg, hogy a 6 nagy szigorlatomból már csak 1 maradt, a belgyógyászat. Jövő héten kezdem a gyakorlatot: 10 hét tömény gyönyör vár rám, amikor is majd végezhetem az alja munkát (RDV-ket és társaikat – aki nem tudná, ez az a bizonyos procedúra, mikor gumikesztyű fel, gatya le és megmotozzuk a beteg nemesb felét). Állítólag saját kórtermet is kapunk majd. Persze pénz az nem jár érte egy fitying sem, még ösztöndíjat sem kapunk. Már előre imádom.

 

Más: megnéztem a Kami no Shizuku 1. részét, és jajj. Kame egy kis tündérke benne, de maga a sztori rettenetesen unalmas, erőltetett és gagyi volt. Mindegy, Kame miatt végigszenvedem.

 

És még egy kérdés: valaki esetleg nem lenne olyan kedves, hogy szerezzen nekem egy meghívót a Majomparádéra? Szeretném megszerezni a Beugró eddigi részeit, de máshol nem találtam,csak ott.

Tags: elegem van!, rl
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic
  • 8 comments