Arrietty

Ilyenkor mindig megdobban a kicsi szívem...

Aoyamában megnyílt a Gerbeaud étterem (gyk.: zserbó).

Ami rögtön szembeötlik az oldalon: a Lánchíd képe a jobb felső sarokban.
És ha egy pillantást vetünk a menüre:  palacsinta (parachinta パラチンタ) és somlói galuska (shomuroi garushika ショムロイ ガルシュカ) köszön vissza ránk!
Oldalt pedig ajánlatban megjelenik a tokaji aszús bonbon, a diós marcipán (így leírva magyarul!) vagy a paprikás bonbon (szintén magyarul).

További ajánlatok még: dobos torta, Eszterházy torta, István szelet, operaház szelet (lájtosan elírva a magyar neve, no de kicsire nem adunk) és a zserbó.
Találhatunk még ezen kívül az oldalon egy rövidebb történelmi áttekintést a Gerbeaud-ról és linket a budapesti cukrászda oldalához.

Egyszer blogolhatna már Pi is arról, hogy milyen finom shomuroi garushikát evett. :D

Ui.: bocsánat, amiért nem válaszolok mindenkinek a kommentjére rögtön, de megint tanulok, szóval limitált a neten eltöltött időm.


Arrietty

Meghódítjuk Tokyot!

Nekem gyanús a dolog. Összeesküvést sejtek a háttérben: japánia kezd vészesen elmagyarosodni. :D
Nem elég, hogy Kame kalocsai mintás felsőben rohangál, Koki úgy néz ki, mint egy magyar parasztbácsi, Pinek Pom-pomról mintázták a hajkölteményét, Jin pedig csárdást táncol, nem, még hozzájön Collapse )
Pipi manga

És igen, végre rövidebb a haja!

Na, ezt is megértük, Pipi szerencsére rövid(ebb) hajjal szerepel a Budzaa Bító-ban (istenem, hogy lehet ezt budzának kiejteni???). Mondjuk még mindig nem vagyok teljesen megelégedve a frizurájával (ha már mindenképp bongyorit akarnak, miért nem csinálták meg megint a Code Blue-s haját? Az olyan jól állt neki. Sötét is volt, meg rövidebb is, és sokkal dúsabbnak nézett ki, mint az a mostani), de határozottan szebb még ez is, mint az a rettenetesen hosszú, felül lenyalt borzadmány, amiben az utóbbi időben láthattuk. Szóval félig-meddig örülök.
Ha valakit érdekel a téma, az nézze meg itt.

És igen, tudom, szánalom vagyok a köbön, hogy már Pi új frizujáról is képes vagyok blogolni.

Viszont. Az öltöny még mindig istenien áll neki! Szeretem, amikor ilyen kis elegáns. ;)